Háttér

Specialitásaink

 

Ausztrál Rib-Eye steak

 100 napig szárazon érlelt, magasan márványozott, gabonával táplált Ausztrál Angus marha rib-eye.

A Rib Eye Steak a borda gerinc felöli, húsosabb része. Kivágáskor a bordacsontot rajta hagyjuk a gerinccsontot eltávolítjuk róla. Intenzív marha íz jellemzi, köszönhetően a megfelelő márványozottságának, melyet a száraz érlelés még csak tovább fokoz! Lazább rostszerkezetéből és nagyobb fokú márványozottságából fakadóan zamatosabb, szaftosabb mint a hátszín.

 

U.S.D.A. Prime New York Strip 

A steakek királya. A húsban rejlő gazdag márványozás intenzív ízt és egyedi gasztronómiai élményt eredményez. Mit jelent az amerikai steakeken a USDA Prime megjelölés? Az Államokban forgalmazásra és exportra kerülő marhahúsokat márványozottság, zsírtartalom, más egyéb szempontok alapján az Amerikai Agrárminisztérium (United States Department of Agriculture) minőségüknek  megfelelő minősítéssel látja el. A Prime a kitűnő minőséget jelöli.

 

Uruguay Rib-Eye steak 

A Ribeye a világ egyik legnépszerűbb steak fajtája. Intenzív marhaíz jellemzi. Textúrája hihetetlen gyengéd, íze pedig az egyik legintenzívebb steak élményt biztosítja.

 

Angus T-Bone 

A két világ...

A T-Bone Steak a jellegzetes T alakú gerinc-talpcsont miatt kapta a nevét, melynek egyik oldalán a bélszín, másik oldalán a hátszín található. A szakirodalom ott tesz különbséget a T-Bone és Porterhouse között, hogy míg az előbbinél a bélszín mérete nem haladhatja meg egy golflabda méretét, az utóbbinál bármekkora lehet. Igazán ínyenc fogásnak számít, mivel egyszerre két ízvilágú illetve rostszerkezetű húst tudunk kóstolni egyszerre (hátszín és bélszín).

 

 

Érlelt Marha Rostélyos 

Szárazon érlelt hús, mely az érlelés során elveszti a víztartalmának egy részét, amitől az íze koncentráltabb lesz, és közben a húsban felhalmozódó különböző enzimek porhanyósabbá teszik azt. Szárazon érlelt steak. A húsérlelőkben érlelt húsok íze intenzív, állaga pedig csodálatosan puha lesz. A száraz érlelés szabályozott páratartalom, hőmérséklet és megfelelő légáramlás biztosítása mellett zajlik, így a kiváló minőségű hús még intenzívebb ízt és aromát kap.

 


Címünk
4400 Nyíregyháza,
Damjanich u. 6.
Nyitva tartás
Nyitva tartás
ZÁRVA
Telefonszám
Asztalfoglalás
+36 (70) 664 8123 +36 42 799 899